Pár nappal a kutyánk érkezése után már meg is tapasztalhatjuk mennyire érzékeny a kis lelke.

Nagyon könnyen tanul, de igényli is a szeretgetést, foglalkozást. Ha nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy 24 órát vele tudunk tölteni, bizony bármikor hazaérhetünk a lakás romjaiba. Nagyon fejlett a szégyenérzete, ha valami rosszat követett el - és ezzel ő is tisztában van - egy alapos dorgálást követően komoly lelki kérdést csinál a dologból. Halálosan meg tud sértődni, még az emberlelkű vizsláknál sem láttam ekkora nagyképűséggel kevert durcásságot, ahogy megpróbálják elérni, hogy Te kérj bocsánatot Tőlük. 

971625_398588063590520_1085216048_n.jpg

 

A legtöbb kutyás úgy neveli a kutyababákat, mintha a saját gyerekük lenne, csak azt felejtik el, hogy a kiskutyáknak is hasonlóan nagy alvásigénye van mint a babáknak.

Már az első perctől próbáljunk vele olyan időbeosztást kialakitani, ami neki megfelelő. A kutyáknak nagyon pontos az időérzékük, igyekezzünk az etetést, és a sétáltatást naponta ugyanabban az időben. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mypitbull.blog.hu/api/trackback/id/tr235380473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása